Lood Late Night Stories

Lood Late Night Stories

Op zaterdag 17 oktober 2015organiseert Lood haar tweede evenement: Lood Late Night Stories. Deze avond is in samenwerking met Volkshotel en vindt plaats in Doka. Lood Late Night Stories is onderdeel van de programmering van ADE. Het wordt een avond vol literaire verleiding in het schemerlicht, mysterieuze anekdotes over dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en alle andere nachtelijke elementen die onze schrijvers hebben geïnspireerd. Laat je overrompelen door de taal van de nacht. Een taal die je meeneemt naar de fijnste, spannendste en donkerste plekken in je hoofd.

Naast voordrachten van nieuwe literaire talenten hebben we ook een zinderende randprogrammering. Met o.a. een literaire silent disco op het toilet, kluisjes die zijn omgetoverd tot een gratis bibliotheek (dus neem vooral ook boeken mee die je niet meer leest) en de tekstuele speeltuin van Wordbites. O, en Frits is er waarschijnlijk ook.

Datum: 17 oktober 2015
Tijden: 22.oo uur – 0.00 uur (randprogrammering en opening zaal vanaf 21.30 uur)
Locatie: Doka in de kelder van het Volkshotel
Adres: Wibautstraat 150, Amsterdam

Nog wat meer weten over de programmering? Hieronder hebben we alles voor je op een rijtje gezet:

Sara van Gennip

Sara van GennipSara van Gennip schrijft teksten om naar te kijken en naar te luisteren. Heel soms mag je ze lezen. Vaak zijn het verhalen waarin mensen discussiëren, liefhebben en geloven tegen beter weten in. Af en toe wordt er heel symbolisch een biggetje in geslacht.

Sara studeerde in 2012 af aan de (drama)schrijfopleiding van de HKU en filosofeerde daarna verder aan de UvT. In 2015 werd Sara genomineerd voor de Dioraphte Cementprijs, de VPRO Bagagedrager, de Lowlands Schrijfwedstrijd en won zij de Boekenweek Schrijfwedstrijd.

Lize Spit

Lize Spit won in 2013 Write Now! en publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en treedt geregeld op. Daarnaast is ze initiatiefnemer van RAW – een vzw die werk- en ontmoetingsruimte ter beschikking stelt aan jonge (film)makers en schrijvers in het Brusselse. Nu werkt ze er gestaag aan een eerste roman en dichtbundel, waarvan ze bij Lood een tipje van de sluier zal oplichten.

Basje Bender

Basje Bender, copyright:  Floor Fortunati

© Floor Fortunati

Basje Bender studeerde rechten en Italiaans aan de Universiteit Utrecht, waarna ze naar Brussel vertrok voor een traineeship bij de Europese Commissie. Ze doet promotieonderzoek naar Europees beleid en debuteerde onlangs met haar roman Brussel. Daar zal ze ook uit voordragen.

Daan Zeijen

Daan ZeijenDaan Zeijen werd Nederlands kampioen Poetry Slam van 2015. Als geen ander weet hij poëzie een plek te geven op het podium en met zijn intelligente woordkunsten zijn publiek aan het lachen te krijgen. Als (podium)dichter was hij al te horen in de jaarfinales van Brabant Gedicht (2012 en 2013), de U-Slam (2013) en Festina Lente (2014). Daan maakt kortom steevast onderdeel uit van het slamseizoen. Onlangs trad hij nog op tijdens de Museumnacht in Den Haag. 

De Huisband van Dit zijn de Schrijvers

De Huisband van Dit zijn de Schrijvers

© Lood

De Huisband, bekend van Dit zijn de Schrijvers, zal ook tijdens Lood Late Night Stories zorgen voor een literaire jamsessie. Deze band heeft een wisselende bezetting maar de instrumenten bestaan altijd uit een stel scherpe pennen. Op Lood Late Night Stories worden deze pennen gehanteerd door Hanneke Hendrik, Iduna Paalman en onze eigen redacteur Marjolijn van den Berg. Zoals altijd gebeurt dit onder bezielende leiding van dirigent Daan Windhorst. Geen zin om te wachten? Op 7 oktober kun je vast naar de nieuwe editie Dit zijn de Schrijvers in Theater Kikker

Titi Zaadnoordijk

Titi Zaadnoordijk, Lood late night storiesTiti Zaadnoordijk is beeldend kunstenaar, dichter en performer. Ze voelt zich thuis op het podium en is bekend om haar expressieve performance. Ze treedt regelmatig op door heel het land, met korte optredens maar ook als presentator en met haar festivalacts. Titi zal voornamelijk te vinden zijn in de foyer van het Volkshotel.

Wordbites

hugo wordbites door Simon de Vries

© Simon de Vries

Hugo de Haas van Dorsser is Wordbites. Dwars gedacht en rond gebracht op festivals, in theaters en meer. Kortom: een tekstuele speeltuin om lekker in rond te dwalen. Woorden die bijten, blaffen of strelen. Wordbites speelde eerder al op Poetry International, Hongerige Wolf, Manuscripta, Magneet, Mysteryland, Fringe en de Zwarte Cross. Wordbites zal te vinden zijn in de foyer van het Volkshotel.

Literaire silent disco

Dit keer geen silent disco met blitse jaren 90 nummertjes of bonkende beats, maar met soundscapes van prikkelende, poëtische of intrigerende monologen. Sluit de deuren van je wc-hokje en dompel je even helemaal onder in de klanken van de nacht.

Met teksten van Sarah Blok, Koen Caris, Marron Das en Sara van Gennip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *