Geniet van literatuur tijdens Lood Live

Lood

Op zaterdag 27 juni 2015 viert het Volkshotel in Amsterdam haar eerste verjaardag en Lood is erbij! De hele dag vind je in het Volkshotel muziek, optredens en creatieve performances. Duik in de hot tubs op het dakterras, ontdek verborgen schatten in de hotelkamers en dans de hele nacht door in Canvas. Lood verzorgt een literair programma op de eerste verdieping. Luister naar je favoriete schrijver op bed of droom weg bij prachtige gedichten. Ben jij erbij?

Laat je tijdens Lood Live verrassen door een nieuwe lichting schrijvers en dichters die verhalen en gedichten voordragen, zoals Eva Kelder en Justin Samgar. Het programma begint om 20:00 uur, waarna je twee uur lang kunt genieten van nieuwe literatuur op een bijzondere locatie: een intieme hotelkamer in het Volkshotel.

Eva Kelder (1980) debuteerde met Het leek stiller dan het was en werkt op dit moment aan haar tweede roman. Daarnaast geeft ze samen met haar schrijvende zus Renee Kelder schrijftrainingen.

Ineke Riem (1980) debuteerde met Zeven pogingen om een geliefde te wekken en won daarmee de Bronzen Uil en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2015 bracht ze de dichtbundel Alle zeeën zijn geduldig uit. Neem een kijkje op haar website.

Sara van Gennip (1987) studeerde af aan de opleiding Writing for Performance en is nu freelance schrijver. Ook is ze één van de winnaars van de Boekenweek schrijfwedstrijd 2015, waarmee ze een reis naar IJsland won. Gelukkig is ze op tijd terug om voor te dragen. Lees alvast ons interview met Sara om in de stemming te komen.

Marijn Sikken (1990) studeerde aan de Schrijversvakschool Amsterdam en won in 2011 zowel de jury- als de publieksprijs van schrijfwedstrijd Write Now!. Sindsdien publiceerde ze verhalen in verschillende literaire tijdschriften. Ook is ze literair columnist bij CLEEFT en zit ze in de redactie van De Optimist. Op dit moment werkt ze aan haar debuut dat bij uitgeverij Cossee verschijnt.

Het Schrijversgenootschap is opgericht in 2012. Met een vast team van schrijvers en een wekelijkse gastschrijver publiceert het Schrijversgenootschap korte verhalen op de website. Bezoek de website en laat je verrassen, want het thema is elke week anders.

Justin Samgar (1979) is dichter, maar als we het daarbij zouden laten, doen we hem tekort. Hij is namelijk ook copywriter, cabaretier en woordkunstenaar. Onlangs verscheen zijn sprookjesbundel De Absolute Waarheid.

Naast prachtige voordrachten van deze schrijvers en dichters, zijn er ook twee alumni van de opleiding Writing for Performance aanwezig: Ayden Dijkstra en Marron Das. Zij schrijven live over de avond en de bezoekers. Misschien wel over jou. Hun teksten verschijnen als projectie in de hotelkamer. Zoals je ziet, maken we er met een vol programma een mooie avond van.

Vier jij het feestje met ons mee op 27 juni?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *